Общо показвания

неделя, 9 ноември 2014 г.

Жълта книжка




"45-годишен психично болен мъж е нападнал и ял от друг пациент на разградската болница... Настаненият за лечение Туран Сюлейман, на 45 години, е убил по особено мъчителен начин намиращия се в същото помещение лежащо болен (мъж на 58 години). Убийството е извършено чрез прегризване гърлото на жертвата и изтръгване на гръкляна, след което е изял лицевите му части. След това започнал да блъска по вратата и когато пристигнали санитарите, избягал от отделението. Той се прибрал с такси в дома си, където е задържан, докато си дояждал десерта."

Не е ли чудесно, че лудите могат да скитат на свобода из града, вместо да ги държат изолирани в клетки? Чудесно е. Има едно заведение в квартала. Оня ден влиза някакъв тип в бара, където работеха две близначки, едната от които умря, и пита: "Абе извинявай, ти ли беше тая дето умря или сестра ти, понеже много си приличате?" Много колоритен образ. Нямаше зъби от едната страна, обаче се опитва да скрие липсата им като плешивина. Пуснал мустак и го наресал на страна върху дупката, като перчема на Хитлер. И освен това си криви челюста в обратната посока, когато говори, за да не се вижда. Представяте ли си само колко идиотски изглежда това отстрани. Все едно горната му стрелка е на 2, а долната на 8.30: "Извфиунявай да те фпитам тфи ли си тофа, детфо умря или сестса тфи, фщото мнофо си пфриличате?" Обаче какво значение имат зъбите, когато разговаряш наклонен на 30 градуса напред, държиш две найлонови торби от Лидл натъпкани с покъщина, и панталона ти е с десен моряшка фанелка? От километър личи, че си откачалка. И после сяда при приятелите си и им разправя: "Сестра и е умряла". А те го бъзикат: "Не, бе, лъже те, тя беше." И той: "Тц, тц, мама и кучка!" И те се смеят: "Ей, пич, не си добре, вземи нещо." И той: "Взех. Кърначета от Лидл."
И сега, аз не знам при демокрацията всички луди ли ги ги пуснаха навън, или навън стана лудница? Когато срещнеш откачен просто го заобикаляш и не ти прави впечатление.

Мен също ме диагностицираха с гранично разстройство. Гранично разстройство на личноста, точа значи, че или съм невротик, или психопат. Невротик, това е лошо за мен. Психопат – за всички останали. И сега трябва да избера в кое да специализирам.  
.

Няма коментари:

Публикуване на коментар