Общо показвания

петък, 21 ноември 2014 г.

От съблекалнята



                                                        пиянството на един народ

 
 
По някой път да чета изказванията на хората за спорта ми се струва е като да слушам възгледите на първокласник относно секса. Чувал е за него, знае това онова и си мисли, че разбира... "Кличко имал железни шини в бинтовете" може да бъде написано само от човек с метални пластини в главата.

Аз пък публикувах: СВЕТЪТ В ШОК! КУБРАТ СЕ БИЛ С ОТРОВА ЗА МИШКИ В РЪКАВИЦИТЕ!
Единия с железа, другия с отрова. Гледахте ли го, голям бой беше. 


   Покрай тия боксови истерии осъзнах, че хората наистина не трябва да бъдат допускани навътре в политиката и да бъдат оставяни да взимат решения за неща, които не разбират. Само това ми беше ползата. То щом в един бой намесиха илюминатите...

  Да-да, те всички казват, че са големи патриоти и боксьори и в следвашият момент доказват, че не разбират от бокс. Какво значи, че Кубрат е българин и за това трябва да съм на негова страна? Аз също съм българин (макар, че се казвам Кузмо) и повечето хора около мен са българи, ама не ставаме за световни шампиони. Аз даже не ставам и за гадже на Андреа, камо ли за мач за титла. И Анита Мейзер е българка, ама не става да представлява България на мисис Свят. (всъщност искам да знам кой я е ебал тая и я е направил мисис? #КОЙ? Защото това е един истински мъж и настоявам да бъде номиниран за орден Стара планина от президента. Или поне да му отпуснат инвалидна пенсия).
Обратно в темата: Кубрат е българин, ама това не е достатъчна квалификация за да бъде световен шампион. Приемете го. Това е спорт, въпроса е до качества и подготовка, не до национализъм. 

   Впрочем отсега мога да ви гарантирам какво ще е следващото извинение, което ще пласира Пулев, когато след по-малко от месец изтече договора му със „Зауерланд ивент”. Ще бъде, че не е успял да стане световен шампион, защото не се е отказал от българското си гражданство и „Зауерланд” са го отписали. Нещо такова.

   Истината според мен е малко по-различна. Договора му с промоутърите от Зауерланд изтичаше няма и месец след мача, а самонадеяноста му го е карала да мисли, че е възможно да спечели титлата и тогава да ги зареже и да подпише при много по-изгодни условия с някоя от големите компании в Америка, които ще се бият за него. Само че, обикновенно промоутърите са малко по-умни от боксьорите. Те за това са промоутъри в мултимилиарден бизнес, а не биячи. Така че са били на ясно с тази перспектива, както и с невъзможността му да победи и са решили да си избият разходите и да вземат в последния момент каквото могат. Защото той е абсолютно финансово неатрактивен оттук нататък. Хвърлили са го на лъва и той го разкъса.

  Всичко това не е новост за хората, които следят спорта. По-интересният въпрос е откъде дойде изведнъж целия тоя пиар дето се изсипа в интернет и медиите и дори сега след мача продължава? И кой точно го плати? Защото целенасочен и заблуждаващ пиар имаше и продължава да има. Това са много пари и някой ги е дал.
Според мен бяха решили да го вкарват в политиката - нямам обяснение иначе. То отдавна е ясно, че натам се движеха нещата. В идеалния вариант схемата беше планирана за 6-ти септември, старата дата на мача, малко преди парламентарните избори. Тогава стана някаква контузия и го отложиха. Но при победа дигаше много процента на Герб. Кубрат печелеше световна титла и заставаше в редиците до ментора си.
И ако съдим по това колко некачествен и абсолютно черен пиар пуснаха след мача, с всички тия фалшиви обвинения и оправдания, може и да се сетим и кой седи зад това. Даже този пиар не бепе черен, а по-скоро долнопробен. Но предполагам, че идеята няма да сработи, Кубрат загуби позиции.

   Както каза за него един американски коментатор: „Чудя се как е възможно човек, който не можеше да загуби нищо, да успее да загуби всичко?” Защото е точно така. Нито един специалист в света не е очаквал, че българина може дори теоритично да има шанс да спечели. Никой нямаше да го критикува за загубата. От него се искаше само да се бие за да направи добро впечатление и да спазва правилата на ентъртеинмънта. Защото този мач се излъчваше по
HBO, а ако там те хареса публиката бъдещето ти е осигурено. Имайки предвид, че за американците интерес представлява единствено Кличко и Кубрат е абсолютно непознат, не знам кой на какво се е надявал. Както и да е, тази опция е вече затворена.

  Защо се писа и говори толкова много в нета? Знам че българите имаме отчаяна нужда да покажем някакъв героизъм, но... Колкото Бойко Борисов ще свърши работа като министър председател, толкова и Кубрат Пулев ще ни вдъхне национално самочуствие с победата си. И двете неща си приличат, че по-скоро са в сферата на халюцинирането.
И пак някакъв украинец като Станишев ни е виновен за всичко. Все те се изпражняват на героите в гащите. Мисля, че точно сега е момента да нападнем и анексираме за отмъщение Украйна. Сигурен съм, че не го очакват.

   На техническата част на самия мач няма да се спирам, че малко ми омръзна, а и май няма смисъл. То не бяха, гардове, то не бяха бинтове, клинове, удари в трахеята...  Аз си направих труда да отправя запитване - понеже съм абониран в Гугъл за канала на един известен американски треньор - и да поискам мнение за играта. Отговора накратко беше: „Ами това става, когато се играе бокс с гард за тай бокс.” Има се предвид,че гарда на Кубрат е вдигнат високо и отворен, както при тай бокса. Следва финт за ляв прав в корпуса – дясната ръка, пада надолу за да защити тялото и открива главата - тежък ляв хук горе, край.


Няма коментари:

Публикуване на коментар