Общо показвания

петък, 14 ноември 2014 г.

КУБРАТ - КЛИЧКО





Аз не харесвам особено Кубрат Пулев, по ред причини, а не съм и длъжен. Така че, ако сте твърде големи патриоти и не разбирате от този спорт, можете да се почувствате ядосани и огорчени от мнението което споделям. Ето защо ви казвам: по-добре идете до тоалетната по голяма нужда или си легнете, отколкото да продължите да четете. За какво ви е да се разстройвате?

Кубрат ще загуби мача, може би дори преждевременно.
Не знам как точно ще се случи? Вероятно ще скочи да се бие, щото може би си вярва. И след няколко рунда, като усети какво става, ще оцепенее. И после ще го финишират. Ето защо. Първо, той няма сериозна среща от твърде дълго време, почти 2 години. Последния му противник, този дето беше хванат от автогарата не го броя. Наистина ли някой мисли, че можеш да излезеш толкова ръждясъл срещу действащ шампион с над 60 мача и 50 нокаута? Второ: Кубрат няма удар. За разлика от Кличко, който е доста мощен като включи десния крос. В процентно съотношение той има един от най-високите показатели за победа с КО. Руснаците, които изобщо не симпатизират на хохъла наричат Пулев "мешка", което значи нещо като торба, и въобще не смятат, че той е на нивото на Поветкин, който Кличко прегази с клинчове. Тук клинчове може и да няма, тъй като няма да има нужда от тях, но все тая. Да оставим настрана това, че Кличко е много по-голям атлет, боя си е бой, два сантиметра разлика в мястото на удара променят коренно ефекта. Обаче Кубрат с неговия ляв прав най-много да му счупи носа случайно, ако се натъкне твърдо. Кличко и той блъска джебове, така че в този мач е твърде вероятно да бъде поставен някакъв рекорд по този удар и голяма скука.
Освен това Пулев е отказал да плати дължимия процент от хонорара на 4-те санкциониращи организации IBO, WBA, WBC, поясите на които противника му владее, и ще претендира само за титлата на IBF. Това е показателно, че не е убеден в победата си, колкото му се иска.
Така че, не си мислете, че Кубрат Пулев е реален противник, той е поредната жертва в схемата и го знае. Тук интрига липсва. Да се качи на ринга с неговия опит срещу Кличко значи разгром. Макар и зрелищен. Бих заложил за това, но няма смисъл, печалбата ще е нищожна.
Какво друго. Водел съм ги тия разговори с професионални спортисти и треньори и знам какво казват тези дето мислят, че е безнадежно. Обикновено нещо като: "Абе няма да му е лесно... " Което горе долу значи: "Е, няма как да го кажа направо, ама шансовете му са нищожни." Почти същото твърдят и букмейкърите.
Моято лична прогноза е, че Кубрат може и да изкара срещата докрая, но не и да спечели. А дали ще го откажат преждевременно зависи само от това какво е решил Украинеца.
Това е моето мнение. Ако на накой не му харесва, ами, нямам друго.
Ще се видим пак събота вечер.

 

P.S. след боя на годината


Илюзии. Казах си мнението за Кличко - Кубрат и получих някой критики. Повечето от вас не разбират от бокс, но аз ви разбирам. Илюзиите ви са прозорец, който ви пази от лошото време и несгодите в света навън. И върху този прозорец има нарисувана картинка. И когато някой като мен го счупи с камък, студовете нахлуват в душата ви, и това е некомфортно, ама такъв е истинскията свят, и айде вече осъзнайте го.




Впрочем, не е ли абсолютна ирония,че човек обичащ в живота да удря момичета, накрая бе наказан в ринга от едно от тях.
.

1 коментар:

  1. Ако искате гледайте пак мача. Първият нокдаун в срещата е абсолютно идентичен с нокаута. Tова става в първата минута на 1-ви рунд. След секунди следва втори по същия начин. После Кличко, въпреки, че остава минута до края, не включва десния, като в 3 рунд, и не тръгва да го довърши. Имаше висока вероятност, ако срещата не се излъчваше по HBO и Кличко не се опитваше да задоволи стандартите на американската публика за атрактивност, мача да приключи около 2 мин. 30 сек. в първия рунд. Трябва да се знае и, че рекламите се продават в интервалите между боя, така че и това е фактор. В трети рунд го свали след десен пак със същия удар. И накрая финт и го нокаутира. Край.
    Няма начин Кубрат де не е тренирал защита срещу лявото кроше, това оръжие на украинеца се знае. И въпреки това не можа да го хване, Кличко му го вкара когато си поиска. Каква мафия, какви ръкавици, разлика в класите.
    Обаче рядко можеш да видиш бой в който боксьорите не тръгват от ъгъла след почивката, а направо се почват от центъра.

    ОтговорИзтриване