Общо показвания

вторник, 15 октомври 2013 г.

Клошари (Billa hobos)



Audio:

Като сте обикаляли насам натам сигурно сте забелязали oсновната характеристика на градския клошар - натъпканите с всевъзможни жизненоважни боклуци торби Била. Мъкнат се с тях, спят върху тях по пейките и дори съм виждал един да разговаря със своите. Ако закъсаш в живота, на
мираш 2 торби, пълниш ги с някакви вълнени шапки, огризки и хартии и вече си оборудван за живот на улицата. Това е както нормалните хора имат дом с печка и хладилник. Като универсалния нож на Беър Грилс. Торбичката на Била - всичко което ти трябва. С нея можеш да оцеляваш във всевъзможни ситуации. Не знам дали правят секс с тях, но защо не, в сравнение с някой жени ми се струват доста подходящи.

 
Ето кое наричам гениален маркетингов ход: да зарибиш най-неплатежо способната социална група към изделие рекламиращо бренда ти. Щях да опитам да създам трайни асоциации в това направление:  изпаднал бездомник  и Billa... aко имах малко по-добри адвокати Нищо лично, но, сами са си виновни, че правят хубави торбички. Пък ако някой търговски директор има претенции към мен, да направи с палец знак за автостоп и след това да си го пъхне необлизан в задника.
Много са яки тия неща, няма да се учудя ако някой ден ги видя и нa гърба на някой шерп към Еверест. Тези торби са толкова здрави, че практически живеят по-дълго от собствениците им. В сравнение с тях са Вечни! Подозирам, че преди някой клошар да умре той завещава  торбичката си. Освен ако не го погребват с нея... в нея.

Впрочем не ви ли прави впечатление, че изродите по улиците стават все по качествени? Отначало бяха само някакви клатушкащи се пияндета помъкнали в ръце по 2 от споменатите изделия; бездомници ровещи за бутилки и кашони в кофите. А се навъдиха вече истински изроди, с достойно представяне на жените. Все едно мутанти заченати в ядрена централа. Истински фрикове, като разпадащи се кинозомбита. Определено има такава тенденция.
Толкова са много и са напълнили градинките. Не можеш да се рзминеш с тях на обществените места, особено около чешмите, където си перат чорапите.  Скоро те ще са навсякъде навън, а ние вътре. Няма да има свободни пейки от налягали по тях клошари. И ако искаме да излезем на разходка ще трябва да им дадем ключ от вкъщи и да си разменяме за един час местата.

И още нещо. Забелязали ли сте, ако имате навика да обръщате внимание на такива работи, като сте обикаляли из центъра на София, как до кофите за боклук винаги има някакъв изхвърлен стар фотьойл? Задължително присъства. Излезте ей сега, направете едно кръгче из квартала и 100% ще го видите. Не знам на какво се дължи, но изглежда това е едно от предимствата на градския живот. Можеш просто да седнеш в него и да си починеш. Веднъж го направих, връщах се от Billa с няколко торби, реших да поспра да похапна... И вечерта се видях в новините! Имаше репортаж за бандите на клошарите. Е, честно, не съм го планирал, но и това е начин да станеш известен. Знаете за черния пиар, нали, дето плащаш и те ти правят скрита реклама. Това минава по-скоро към кафявия.


Ето какво, днес като се прибирах си помислих: Има едно снобско заведение в квартала, където по масите на тротоара предлагат на клиентите одеяло. Седят там вечер увити като бежанци от Сирия. Следващата фаза е да почнат да им раздават чехли, пижами, да включат нощни лампи и да има осигурят книги за четене. И накрая кревати за да ПРАВЯТ СЕКС!
Каква е разликата, по същия начин живеят и клошарите. Но без сервитьора.

В последно време има още една категория навлеци по пейките из НДК – негрите. Забелязали ли сте колко обичат негрите да ходят с шапки. Дори в най-голямата жега, посред лято, юли месец, можеш да ги видиш нахлупили някаква безформена, провиснала вълнена шапка 4 пъти по-голяма от главата им. Предполагам, че така си готвят? Убеден съм, че може да си препържиш върху косата филийка или да се опече нещо като кюфте вътре. След като го задигнат.
Със същия модел шапки можете да ги срещнете и зимата. Човек си казва: "Ее, щом лятото слагат това нещо на главата, с какво ли ходят зимата?" – Не, никаква разлика.
Те имат страхотни умения да правят всичко върху темето си. Виждали ли ли сте жените в Африка, дори не излизат от в къщи ако нямат нещо като пълен бойлер на главата.

Преди и аз ходих с шапка. И сега ходя с шапка... Но и 
 преди също. Слагах в нея дребни неща по магазините и  ги крадях: хляб, грах, олио. Стигал съм най-много до микровълнова.




Няма коментари:

Публикуване на коментар