Общо показвания

неделя, 1 януари 2012 г.

Разговор за комедията / докм. проза /

Това е от Facebook страницата на Емил Кошлуков. Този с който си пиша е някакъв психолог ли,

Този с който си пиша е някакъв психолог ли психиатър? Все тая. И както Буковски казва: "Психиатрите могат да имат много думи за такива като мен, но и аз имам някой думи за психиатрите".

Kuzmo stand-up comedy: Наблюденията посочват, че всички олигарси, дори най-противните, според жените са красиви. Не можеш да не се разсмееш на това. Е, освен ако нямаш жестоко разстройство.
Обещах си за новата година да не обиждам никой. Но в 23.50 видях ето този. И издържах само 15 мин.


Пояснение: понеже предполагам, че има хора извън България, които четат, ще обясня: става дума за този човек, Христо Сираков, който участва в някакво прадаване "Милионер търси съпруга" продуцирано от приятеля му Кошлуков. Та този на снимката е милионера. Веднъж в едно заведенеие го видях да сваля някакво момиче, което тактично го отряза. А той не се предава и вика: "Ама какво, не ме ли харесваш"? А тя: "Ами, напротив, харесвам ви, ама аз вече си имам дядо". Е, ставаме свидетели на нещо такова само, че по телевизията. Нищо по-забавно от това глупаци да се взимат насериозно.

Милен Недялков Кирилов Правилно си се зарекъл да не обиждаш никого!Не го прави.Човекът от снимката (не коментирам социалния му статус) има толкова право на щастие и да бъде, и да се чувства красив, колкото всеки един от нас.Глупаво е да харесваш някого заради парите му, но също толкоз глупаво и да не харесваш някого заради парите му.

Kuzmo stand-up comedy Четейки коментара ти възниква въпроса: къде е заминал цирка и защо са те оставили? Второ - този категорично е безполезна брадавица. Трето - има право и на малко нещастие, след като тероризира обществото от екрана. Айде 15- 20 мин. слава. ОК., ама да го натрапват на нацията постоянно?... Абе, я направо ти се омъжи за него.

Милен Недялков Кирилов Фактът, че си възприел коментара ми , като защита на въпросното лице, говори две неща: тръгнал си в грешна посока - тази, която винаги е в ущърб на човешката интелигентност ( а ти можеш повече, убеден съм) и второ - поеми дълбоко дъх, пребори его то и изтрий публикацията си.Дано си се сетил, защо :)

Kuzmo stand-up comedy ‎"... обида за човешката интелигентност". Аха, ти схвана моя коментар, аз твоя - не. Ясно, имаме работа с гении. "(а ти можеш повече, убеден съм)" - тия номера що не си ги запазиш за годениците на горния, дето им минават глупости? Моля те, не се опитвай на мой гръб да се правиш на умен. Бъди умен. Намеците и съветите ти ме вълнуват колкото някое зърно грозде.

Милен Недялков Кирилов Сигурен ли си, че stand-up comedy е призванието ти?От толкова неща, които можеше да напишеш за този човек, ти се спря на външния му вид.Освен, че е далеко от всякакво "comedy", е жестоко и първосигнално.И не на последно място, говори за липса на идеи за "Stand-up".Изгледай някой от стендъпите на Крис Рок.Желая ти успех :) А дори в следващия си коментар да ме "удариш в земята", аз няма да ти отговоря.Ще си преборя егото.Желая ти плодотворна нова година. :)

Kuzmo stand-up comedy Ами не мисля, че съм добър, мисля, че ти сам успя сам да се направиш смешен. Сега веднага отивам да гледам Крис Рок, не бях го чувал. И понеже стана дума за идеи, ами как ти се струва тази да кръстиш тв. предаване "Пред банята"? Като блестяща, или като обикновено подмазване на премиера? Единствената смешка, която ми хрумва тук е "От пред банята, до под ръка във банята има само една малка крачка ". Мога да пусна и няколко лафа за сапунчета, ама да не ставаме, както казваш "първосигнални". Е какво да очакваме на нова година освен г-н Сираков на екрана след всичко това. Радост за окото. И последно: Добре, че не си жена, както си преодоляваш егото...

Коментар:
Сега ще погледам малко телевизия и ще се върна да напиша нещо за жанра... Колкото до Кошлуков, продуцента, носят се някой слухове, разбира се: това дето ориентацията му била съмнителна; дето се скъсвал да досажда на жените с предложения за срещи и винаги се радвал като получачва отказ... Нищо верно. Сега като ви уведомя как са му викали в затвора и казармата сами ще разберете, че не е възможно да е истина. Готови ли сте: Прякора му е бил "Емо сапунчето". А, казах ли ви?
Абе не, че кой знае колко обичам да вадя нож на умряло куче, ама тия от телевизията отвреме на време по малко трябва да се сритват, че лесно се самозабравят. Кошлуков това предаване е гавра с човешкото достойнство, а не романтична приказка...
Е те пепеляшките като са тъпи... и все пак цялата идея подсказва все по-набъбваща интелигентност.

Връщам се след малко...

И тъй. Много обичам хората на които като четат и "нещо им говори" като господина по-горе. Какво им говори, гласове ли чуват? Та какво исках да му кажа: стендъпа може да не ми е призвание, може да ми е хоби, това трябва ли да ме лишава от възможност да го упражнявам? Всъщност стендъп комедията много се доближава до MMA, боят без правила. Тези хора, комиците са като ultimate файтърите, използват всякакви хватки и приоми. "Разяреният бик" Джейк Ламота е бил такъв след като е приключил с бокса. Тук няма правила и ограничения. Изискват се добри умения и подготовка: задължително е да се чете и много да се пише, трябва сръчен ум и светкавична реакция и не става ако не носиш на силни удари... Жанра е атрактивен почти колкото двубойте в UFC и не случайно в америка най-добрите в него са милиардери. И това, че хората в България нямат нагласа към него, не е популярен и не го разбират изобщо не го умаловажава. В това има бъдеще. Той е в основата на голяма част от сценичните изкуства и телевизионни шоута, защото добрия сценарен текст е библията на всичко. А никой не може да прави по-добри "punch lines" от правостоящите комици. Рейтинговите войни на големите телевизии се решават именно така. И ще ви кажа нещо: на много хора наричащи се продуценти им предстоят големи разочарования. Защото бъдещето идва, а тяхното е да изтекат като рядко лайно надолу по хълма., Не става само с подмазване и връзки, трябва и акъл. Колкото до бруталноста, ами един от най-известните цитати по стените в клубовете е "Аз правя стенд-ъп. Стенд-ъп е жесток ( в смисъл на злобен), труден и самотен. Сори. Уйл Фаррел". Така че тази комедия не трябва да е груба. Тя трябва да е варварски груба. Да, когато е добре прицелено това е доста страшно и удря силно, направо ти изкарва органите. И за това тук ни пробутват сурогат, разни идиоти в женски дрехи, дебелаци с двойна гуша или западнали алкохолици като Сашо Дойнов. Ташак!

Добре, ето за финал един пример за нагъл груб майтап и според мен на място: Знаете ли го този певец "Устата" дето се е кръстил на анатомичен орган? Първата му идея била да се казва Задника, но после помислил "... Абе айде засега да е в устата... после ще видим".
( Чао, това ще го допиша още малко, имам някой сметки с "No frame media", трябваше да питат преди да ми пипат идейте. Тепърва ще настъпите сапуна)
Благодаря на хората които ме харесват, всичките 3-ма;)





Няма коментари:

Публикуване на коментар