Общо показвания

неделя, 2 юни 2013 г.

Big Bang



Big Bang. Ще започна с това, как изобщо се стигна до тук, как е възникнал живота? Ако случайно сте прекарали предишните години в пещера ще ви обясня нещо за ГОЛЕМИЯТ ВЗРИВ. Преди 15 млрд. години е имало взрив. И той е бил много голям! Това е… А сега ето ни нас пишещи глупости в Интернет.

Вселената е създадена преди 15 милиарда години. Неопровержим научен факт, пише го в списанията. А земята е възникнала преди 4.5 млрд. Тогава ето какво: С какво се е занимавал Господ 11.5 млрд. години след Големият Взрив. Дали не си е мислел: “Хм, струва ли си да се захващам с това? Тая работа мирише лошо!” Когато на събеседването за работа ме попитаха: “Добре, имате ли Вие някакви въпроси към нас?” ги попитах точно това. Казаха “Ще се обадим.”

Възникването на света. Едната версия е, че е възникнал преди около 4.5 млрд год., а другата (ако си достатъчно набожен) – 6 хиляди. Едно от тези две утвърждения не е съвсем корекно. Групата подържаща първата теза разполага с микроскопи, телескопи, диплома от университета и неща като андронен колайдър, а втората - със тамян, златни кръстове, дълги черни одежди, особенни шапки и дебела стара книга. И аз не знам кой да следвам, но по-скоро науката защото те са измислили  интернет и климатика, а папата няма да ме разхлади през лятото или да ми достави порно. Но това което най-много накланя везните е, че в Библията никъде не пише „СВЕТЪТ  Е КРЪГЪЛ! Изглежда като плосък, но е кръгъл.” Споменават се съвсем други работи… Не казвам да е още на първата страница, но някъде по-нататък: “Земята е кръгла и се върти около слънцето, ясно?”

ОК, 15 млрд. години от възникването на Вселената. После голяма пауза и преди 4.5 млрд. години възниква Земята. И тогава се появява нашият вид, “Homo erectus /изправен човек”, преди 5 млн. години. Тоест отново пауза, от 4 млрд. 995 милиона години. Не разбирам защо Бог е чакал толкова дълго за да създаде Адам? 4.95 млрд. години нищо освен разтения и тук там някой динозавър. Но дори те са просъществували 200 млн. години преди да изчезнат, а ние засега можем да се похвалим само с 5. 
Добре, а какво ще кажете за тая история с Ноевият ковчег където имало потоп, Ной постоил лодка и събрал (чифт от) всички животни и ги качил в него… Абсолютно нявъзможно да е истина! Откъде знам? – Пробвайте! Пробвайте само с 10 животни. Направете лодка и ги качете в нея. И си помислете за останалите – само насекомите са няколко милиарда вида.  Няма как да е истина, това е непосилна задача, все едно да изядеш Хималайте. Искаш да се посмееш - продължавай да четеш Библията.
 Така че Аз съм атеист. Нямам никакво смислено оправдание за това. Освен, че просто съм разумен. Но в голяма степен Бог ме е създал такъв.


Няма коментари:

Публикуване на коментар