Общо показвания

събота, 29 септември 2012 г.

Synopsis "V as Vangelia"



Работно заглавие: "ПЕПЕЛЯВИТЕ"


СИНОПСИС: 8 – 9 годишно дете е изхвърлено на пуст черноморски плаж в края на сезона, само по гащета и в състояние напълна амнезия. Това дете е бъдещия космонавт Гагарин, главно действащо лице в историята, но тогава никой не знае нищо за него, дори той, просто го виждаме полумъртъв как се нахвърля да яде захвърлена в пясъка щайга изгнили домати.

Семейството от фара го осиновява и отглежда там, правят му катерушка и той се върти като космонавт на нея. Гагарин яде само диня и не може/или не иска да говори.
Следващата сцена е в щабквартирата на фюрера и нелегалния център на партизанската съпротива в България.

Ето фабулата: Вангелия Гущерова (Ванга), която тогава е млада, готина, развратна пичка на страната на комунистите, член на съпротивата и има окултна вудутехнология за производство на партизани-зомбита, която Хитлер иска да докопа, за да направи армия и покори света. Хитлер праща човек със задача в Рупите - Сеп Дитрих за да я открие. С помощта на местна агентура на Велински Дитрих влиза в следите на младата пророчица. Отрядът ремсисти „Черните ангели“ има задача да я защитава.
След доста перипети накрая Ванга и Сеп Дитрих се изправят един срещу друг в решаващ за съдбата на човечеството двубой. За да няма поражения сред населението се бият с паранормални способности на борда на изоставен танкер на 7 мили навътре в морето. Ванга побеждава окултиста на Хитлер, но от прекомерно високата концентрация на енергия се получава пробойна, морето завира и тя е пометена от вълна вряла вода при което ослепява. Със сетни сили Вангелия се добира до фара на брега, където докладва на 14 годишния Гагарин, че задачата е изпълнена. Гагарин слиза от дървената катерушка в двора на която обича да се върти по цял ден и изчезва завинаги, така както и се е появил.

Скоро идва 9-ти септември.


Intro:

ЕКСТЕРИОР - ПЛАЖА НА ГАЛАТА - ДЕН

През късния октомври плажът на Галата е пуст. Обед е, есенното слънце припича необичайно ярко. Морето е почти без вълнение и в един момент в него се забелязва русата глава на момче, което със сетни сили, бавно се движи или по-скоро носи полюшвайки се към брега. Вече е на плиткото, но няма сили да се изправи и изпълзява към пясъка. Краката, коленете и дланите му са насечени от острите черупки на мидите. Момчето със залитане излиза на пустия плаж, поема си дъх и на 4 крака се добира до щайга с полуизгнили домати, захвърлена в края на покритата с изсъхнали водорасли ивица. Грабва няколко разплескани плода и жадно ги размазва в устата си.

Фараджията, бай Чепо, бавно, заради подаграта която го мъчи напоследък се изкачва по спираловидната ръждясала стълба към кабинката на прожектора с намерението да изпуши една лула тайно от жена си. В кръглото, остъклено помещение, което е негова неприкосновена обител има инструменти и няколко снимки закачени на дървено табло, стол, рафт и акордеон. Чепо отваря кутията на инструмента и вади отвътре скритата бутилка мастика и принадлежностите си за пушене - моряшка лула от морска пяна тип Nording и торбичка тютюн. Отпушва със зъби гърлото на бутилката, затапено със смачкана, сгъната хартия и отпива с наслада, попивайки до капка последните лъчи на есента по брадясалото си лице. Поставя лулата на дървена скара пред себе си и опитвайки се да натъпче тютюн в отвора на кладата я изпуска между коленете си. Намира я опипом на пода и когато изправя глава погледа му е привлечен от някакъв обект в морето. Бай Чепо няма нужда от моряшкия си бинокъл за да различи носената от течението спукана гумена лодка. Присвива очи... и тогава погледа му е привлечен от нещо встрани, което го кара рязко да се надигне от мястото си.






Epilog


1968, Капустин Яр, Астрахан:


Самолета на Гагарин набира височина в лоши метеорологични условия. В момента в който счупва звуковата бариера на метри покрай него преминава неиндитифициран летящ обект. От последвалата турбуленция самолета Су-15 губи управление и се превърта многократно. Последва звук от 2 експлозии.

Междувременно. Рупите, къщата на Ванга:


Сляпата пророчица, вече в добре познатия от снимките и вид, премита двора и събира опадалите круши. Изведнъж се заковава на място и се заслушва в нещо, сякаш получава видение. После поклаща глава и тайнствено се засмива: "Вземаа го".

Кара- Богаз-Гол, полупустинния бряг на Каспийско море:


Ранен, със силно повредена екипировка Гагарин пълзешком се отдалечава от мястото на катастрофата. Успял е да катапултира. В далечината се издига облак гъст дим от разбилия се самолет. Гагарин със сетни сили изпълзява по абсолютно пуст варовиков хълм и отхвърля шлемофона. От другата му страна го чакат строени в редица космическите кораби на извънземните. Някакъв уред се насочва към него.

/Следва....

Младата Вангелия като член на съпротивата


Ванга краде душите на нацистите със секс. Слага яйце под леглото върху което ги прелъстява. После пробива яйцето с игла и изпива душата. Такъв човек става зомби и не притежава собствено съзнание.
.

Няма коментари:

Публикуване на коментар